شرایط تأسیس مطب پزشکی

  دکتر لینک | شرایط تأسیس مطب پزشکی

7 سال درس بخونیم، سخت ترین درس ها و کتاب ها به زبان انگلیسی فشار استرس رد شدن و بی خوابی های زیادی که داشتیم تازه بعدش 2 سال طرح بگذرونیم از خانواده و دوستان دور میشیم بی خوابی های شیفت شب ، کار کردن توی تعطیلات عید نوروز و دیدن گریه های کسایی که عزیزشونو از دست دادن. بله این رشته پزشکیه!

بعدشم که میگن دکترا خودشونو میگیرن ، دکترا خسیس هستن و ... بله حقشونه چون برای اینکه الان پشت این میز طبابت میشینن سختی های زیادی رو تحمل کردن.

وقتی از بیشتر دانشجویان پزشکی سوال می شود که چه شد که رشته پزشکی را انتخاب کردید، می گویند زمانی که بچه بودیم و از ما می پرسیدند که بزرگ شدی می خواهی چکاره شوی با کلی ذوق و شوق و قیافه گرفتن می گفتیم: دکتر. چقدر مادر و پدرها خوشحال بودند و می گفتند بچه ام خانم دکتر یا آقای دکتر آینده است. بعد از گذشت چند سال و گذراندن دوره دبستان، راهنمایی و اول دبیرستان با کلی هیجان رشته تجربی رو انتخاب می کنی و درس خواندن را با تلاش جدی و همت بلند ادامه می دهی و در کنکور شرکت می کنی. روزی که نتیجه ی کنکور اعلام می شود و به قول معروف شاخ غول رو می شکنی و می شوی جزو دکتر های آینده با خودت می گویی که چه روزهای خوبی در انتظار است. روزهایی که جدا از خیلی آدمهای عادی می توانی به نجات جان یک نفر کمک کنی و کنار دعاهای خیر مردم یک زندگی راحت با درامد بالا داشته باشی. اما بعد از قبولی در دانشگاه و گذراندن چند ترم از تحصیل خود از انتخاب این رشته احساس نارضایتی می کنی و معتقدی وقتی وارد دانشگاه می شوی انتظاراتی از آموزش پزشکی و آینده شغلی خود در ذهن داشتی که با شرایط امروز جامعه هیچ تناسبی ندارد.  

اما برای تأسیس یک مطب پزشک به چه چیزایی نیاز داریم؟

قبل از اینکه وارد مباحث تخصصی اعم از مجوز ها بشیم مایل هستم در مورد کلیات تأسیس یک کسب و کار موفق و یک شروع موفقیت آمیز مواردی را توضیح بدهم:

راه انداختن کسب و کاری کوچک مثل مطب پزشکی می‌تواند تجربه‌ای پرهیجان و جالب باشد. اما قبل از کارآفرینی و شروع کسب و کار فاکتورهایی وجود دارند که باید آنها را در نظر بگیرید؛ اینکه می‌خواهید کسب و کاری بدون داشتن سرمایه اولیه راه‌اندازی کنید یا برای شروع کارآفرینی سرمایه‌ی لازم را در اختیار دارید، اینکه می‌خواهید در چه حوزه‌ای کسب و کار خود را بنا کنید، فرقی نمی‌کند چه کسب و کاری و در کجای دنیا قرار است راه‌اندازی کنید، هر جا که باشید مسیر کلی که به‌عنوان کارآفرین باید طی کنید، مشابه است. پس بهتر است به دنبال پاسخی برای این سوال کلی بگردیم: چکونه یک کسب و کار کوچک راه‌اندازی کنیم؟

در ادامه به ۱۰ فاکتوری که لازم است قبل از شروع هر کسب و کار در نظر بگیرید می‌پردازیم:

۱. یک طرح کسب و کار (طرح تجاری) بنویسید.

برای کارآفرینان این مرحله حائز اهمیت خاصی است. این فاکتور به این دلیل مهم است که یک طرح کسب و کار، ایده‌ی اولیه شما را به مفهومی تجاری و مناسب دنیای کسب و کار تبدیل می‌کند. تهیه یک طرح کسب و کار به شما توانایی فکر کردن به کل فرآیند کسب و کار را می‌دهد؛ از شروع تا تولید و فروش کالا یا خدمات. لازم نیست طرحی بالا بلند و طولانی تهیه کنید. تنها موارد لازم را لحاظ کنید و از پرداختن به جزئیات بی‌مورد خودداری کنید. همین که بنویسید من دکتر هستم و میخواهم این خدمات را ارائه بدهم این هزینه هایش است، این زمان بندی و ...

۲. مطالعه امکان‌سنجی انجام دهید.

برای یک کارآفرین بسیار مهم است که از آماده بودن ایده‌ی خود برای تبدیل به کسب و کار اطمینان حاصل کند.

در مرحله‌ی بعد، باید ببینید که ایده‌ی مورد نظرتان تا چه حد قابلیت سودآوری دارد. چه اصلاحاتی برای درست انجام دادن کار باید اعمال کنید. مهم‌ترین فاکتور یک کسب و کار کارآفرینانه برای رسیدن به موفقیت، توانایی‌ آن در ارائه راه‌حلی برای مشکلات موجودِ مشتریان هدفش است، یا پاسخی خلاقانه به نیازهای آن‌ها و یا تولید ابتکاری یک کالا یا خدماتی که بازار به آن احتیاج دارد. اگر محصول یا خدماتی که قصد دارید از طریق راه‌اندازی کسب و کار خود آن‌ها را به فروش برسانید توانایی حل هیچ مشکلی را نداشته باشد، صرف زیبایی و عملکرد خوب باز هم به‌دست آوردن مشتریان جدید و فروش آن بسیار سخت خواهد بود.

برای انجام مطالعات امکان‌سنجی می‌توانید از جلسات گروهی متمرکز و مطرح کردن آن با افرادی که به‌صورت بالقوه می‌توانند مشتری شما باشند، یا جزء متخصصان آن حوزه و بازار هستند استفاده کنید. مطالعه محصول انجام دهید و با آزمایش و خطا و با مطالعه بازار شکاف‌ها و کمبودهای موجود در بازار را شناسایی کنید.

برای کارآفرینان یافتن پاسخ برای این سؤال‌ها در هنگام مطالعه بازار بسیار حیاتی‌اند:

آیا تولیدات یا خدمات شما در بازار فعلی مورد نیاز هستند؟

آیا در حال حاضر کالا یا خدماتی وجود دارد که این نیاز را برآورده کند؟

رقبای شما چه کسانی/کسب و کارهایی هستند؟

کسب و کار شما چگونه قرار است در بازار نفوذ کند و تثبیت شود؟

۳. برنامه‌ریزی کنید.

برای تحقق بخشیدن به ایده‌تان باید بنشینید و برنامه‌ریزی کنید. اگر برای کارآفرینی قرار است وام بگیرید یا سرمایه‌ای جذب کنید لازم است که برنامه‌ی کسب و کار خود را منظم و منسجم در قالب طرح کسب و کار (مورد اولی که پیش از این ذکر گردید) تدوین کنید. طرح کسب و کار در روشن کردن اهداف و نحوه‌ی اجرای آنها به شما کمک می‌کند و از این لحاظ حائز اهمیت است.

اما جدای از طرح کسب و کار، برای موارد دیگری که در این طرح ذکر نمی‌شود، از جمله موارد جزئی، امور روزمره، قرارهای کاری، تماس‌ با مشتریان و ... باید برنامه داشته باشید.

کارآفرینی به‌خصوص در حوزه استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا به سرعت کوهی از وظایف و کارهایی که باید انجام شوند را بر سر شما خالی خواهد کرد و بدون برنامه پیگیری امور بسیار مشکل و شاید غیرممکن خواهد بود.

۴. برنامه مالی طراحی کنید.

اگرچه شروع کارآفرینی در هر کسب و کار کوچکی نیازمند صرف مبالغ هنگفت نیست، اما بسته به ایده‌ی کسب و کاری که به دنبال آن هستید به هر حال راه‌اندازی استارتاپ هزینه‌هایی در بر خواهد داشت. باید یک سرمایه‌ی اولیه متناسب با کاری که قرار است انجام دهید دست و پا کنید.

برای تأمین سرمایه‌ی اولیه می‌توانید گزینه‌های زیر را در نظر بگیرید:

وام‌های خانوادگی

وام‌های مربوط به کارآفرینی و کسب و کارهای کوچک (بانک‌ها یا موسسات اعتباری)

جذب سرمایه‌ از طریق سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر (Venture Capitalists) یا فرشته  (Angel Investors)

کمک‌های اهدایی به استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا (موسسات غیرانتفاعی، انجمن‌های شهری یا بین اجتماعات خصوصی)

وام‌های دانشگاهی، درون سازمانی (اگر قصد کارآفرینی سازمانی داشته باشید) و ...

و گزینه آخر: پدر گرامی البته برای اونایی که باباشون وضع مالی خوبی دارن که گزینه اوله نه آخر

اگر نمی‌خواهید از همان آغاز کارآفرینی و شروع کسب و کار گرفتار قرض و وام‌های جورواجور شوید، از تکنیک‌های خودراه‌اندازی استارتاپ یا همان بوت استرپینگ استفاده کنید. از این طریق، اگر چه باید همه‌ی امور را خود و یا دیگر شرکای شما در راه‌اندازی کسب و کار به تنهایی و با صرف انرژی و وقت بسیار انجام دهید، ولی در عوض کمترین سرمایه‌ی ممکن برای شروع کار را نیاز خواهید داشت.

۵. ساختار کسب و کارتان را تعیین کنید.

در دنیای کارآفرینی، ساختار کسب و کاری که پیش می‌گیرید،خیلی چیزها را تعیین می‌کند. از نحوه‌ی محاسبه‌ و پرداخت مالیات گرفته تا سطح مسئولیت قضایی و حتی نام تجاری کسب و کارتان به ساختاری که برای استارتاپ خود تعریف می‌کنید ربط پیدا می‌کند. ممکن است انتخاب کنید که تنها مالک شرکت باشید یا ترجیح بدهید که شریک یا شرکای تجاری دیگری هم داشته باشید و یک زمانی هم به سراغ شرکت‌های سهامی یا با مسئولیت محدود بروید. با مراجعه به قانون تجارت کشوری که در آن کارآفرینی را شروع می‌کنید درباره انواع شرکت‌ها و ساختارهای آن‌ها تحقیقات لازم را انجام دهید.

البته امکان انتخاب یک ساختار اولیه و بعد انتخاب ساختاری بهتر هم وجود دارد. اما این کار هم مستلزم اشراف بر قوانین است چرا که اشتباهات حقوقی نتایج نامطلوبی را در پی خواهدداشت.

نکته: این مورد خیلی در پزشکی و تأسیس مطب نقشی ایفا نمیکند مگر اینکه شما بخواهید یه مجتمع پزشکی بزنید.

۶. نام تجاری کسب و کار خود را انتخاب و آن‌را ثبت کنید.

(اکثراً مطب ها اسم خود پزشک رو میزارن مگر اینکه با مسائل برندینگ و مارکتینگ بخواهید درگیر بشید.

نام کسب و کار شما نقش مهمی در تعاملات شما با مشتریان و دیگر شرکای تجاری‌تان بازی می‌کند. برای انتخاب نام تجاری مناسب بازار، رقبا و محصولاتشان را مطالعه کنید و دقت کنید که مشابه آن‌ها نامی را انتخاب نکنید. از انتخاب نام‌های طولانی پرهیز کنید. اسامی که به نظر شما جالب هستند ولی معنی مشخصی ندارند ممکن است گزینه‌های مناسبی نباشند. سعی کنید در انتخاب نام بین محصول یا خدمات استارتاپ خود و عواطف و احساسات مشتریان یک ارتباطی برقرار کنید. یک نام تجاری خوب می‌تواند از راه احساسات مشتریان را به خود جلب کند.

مطالب مرتبط: ویژگیهای یک پزشک ایده آل

در مرحله بعد تحقیق کنید که نام تجاری که انتخاب کرده‌اید قبلاً ثبت نشده باشد، اول در اینترنت جستجو کنید و مطمئن شوید هیچ وب‌سایتی به آن اسم ثبت نشده باشد. سپس در اداره ثبت شرکت‌ها بگردید و اگر نام مورد نظر شما قبلاً انتخاب نشده بود، آن را ثبت کنید. قدم بعدی خریدن نام دامنه‌ی اینترنتی است. این کار را به تعویق نیندازید. به هیچ‌وجه نباید نام تجاری خود را در روی اینترنت از دست بدهید.

۷. برای جواز شغل، پروانه‌ها و مجوز‌ها درخواست دهید.

در کل تأسیس مطب پزشکی این مورد از همش مهمتره لطفاً با دقت بخوانید.

بسته به کسب و کاری که وارد آن می‌شوید از شما انتظار می‌رود که برای بعضی پروانه‌ها و مجوزها درخواست دهید و آنها را تهیه کنید. تحقیق کنید ببینید برای کارآفرینان در آن حوزه‌ی خاص چه مجوز‌های ضروری و در اولویت است.

مطب پزشکی به دو صورت مجوز دهی می شود: 1- موقت 2-: دائم

واجدين شرايط دريافت پروانه موقت: 1- پزشكانى كه مشمول انجام خدمت نظام وظيفه مى‏باشند. 2- متقاضيانى كه طرح لايه نيروى انسانى را به پايان رسانده و خدمات خارج از مركز را آغاز نموده‏اند. 3- كليه متقاضيان فارغ التحصيل خارج از كشور كه ارزشنامه تحصيلى موقت دارند. 4- كليه متخصصين بورد يا پره بورد كه فاقد پروانه دائم بوده مشروط به اينكه جهت انجام خدمت قانونى ضريب K از سوى مركز تأمين توزيع نيروى انسانى معرفى نشده باشند. 5- كليه متخصصين بورد يا پره بورد كه فاقد پروانه دائم بوده و جهت انجام خدمات قانونى ضريب K از سوى يكى از دانشگاه‏هاى علوم پزشكى و خدمات بهداشتى - درمانى معرفى شده باشند.

مدارك لازم جهت صدور پروانه موقت:

1- اصل ابلاغيه مركز تأمين و توزيع نيروى انسانى و پيام آوران بهداشت جهت متقاضيانى كه به نحوى به خدمت طرح لايحه نيروى انسانى اعزام شده باشند. 2- فتوكپى مصدق گواهى تعيين وضعيت طرح لايحه نيروى انسانى جهت متقاضيانى كه تمايل به شروع خدمت خارج از مركز دارند. 3- اصل گواهى از محل خدمت گروه‏هاى پزشكى مشمول خدمت نظام وظيفه با تأييد بالاترين مقام ارگان مربوطه. 4- فتوكپى مصدق كارت پايان خدمت و يا معافيت از خدمت نظام وظيفه. 5- فتوكپى كارت نظام پزشكى (در صورت دارا بودن) 6- فتوكپى آخرين حكم حقوقى يا هيأت علمى جهت متخصصين 7- فتوكپى كليه صفحات شناسنامه 8- دو قطعه عكس 4×3 9- اصل رسيد فيش بانكى به مبلغ 50000 ريال به حساب 90031 نزد بانك ملى شعبه ناصرخسرو و اصل رسيد فيش بانكى به مبلغ 20000 ريال به حساب 732 خزانه‏دارى كل نزد بانك ملى. 10- تكميل فرم تقاضانامه صدور پروانه موقت. 11- تكميل فرم سوگندنامه به همراه تأييد كارشناس مربوطه.

نحوه اقدام صدور پروانه موقت پزشكى

الف- اقدام از طريق پذيرش مستقيم متقاضى در اداره كل امور پروانه‏ها: طى مراحل به شكل (ب) است (نمودار صفحه بعد). فقط در اين روش مدارك مستقيماً توسط اداره كل امور پروانه‏ها دريافت و پروانه موقت نيز در اداره كل تحويل متقاضى مى‏شود. ب- اقدام از طريق معاونت درمان و دارو دانشگاه‏هاى علوم پزشكى و خدمات بهداشتى - درمانى استان الف-1 اخذ مدارك متقاضى توسط كارشناسان معاونت درمان و دارو دانشگاه‏هاى علوم پزشكى و خدمات بهداشتى، درمانى استان الف-2 ارسال مدارك جهت صدور پروانه موقت به اداره كل امور پروانه‏هاى وزارتخانه الف-3 ثبت در دبيرخانه مركزى وزارتخانه الف-4 ثبت در دبيرخانه اداره كل امور پروانه‏ها الف-5 الصاق تأئيديه تحصيلى به ساير مدارك الف-6 تهيه پيشنويس كدگذارى الف-7 ارسال به واحد تحريرات جهت تحرير مشخصات متقاضى در فرم مخصوص الف-8 الصاق عكس و بازبينى مجدّد مدارك توسط كارشناسان واحد صدور پروانه الف-9 ارسال پروانه جهت صدور امضاء به مديريّت اداره كل امور پروانه ‏ها الف-10 ارسال پروانه موقّت متقاضى به معاونت درمان و دارو دانشگاه علوم الف-11 بايگانى مدارك در واحد

پروانه دائم واجدين شرايط دريافت پروانه دائم: الف- افرادى كه مشمول انجام خدمات قانونى مى‏باشند: 1- الف: آقايان پزشك 2- الف: خانمهاى مجرد پزشك 3- الف: كليه متخصصين مدارك مورد نياز: 1- گواهى پايان طرح صادره از مركز تأمين و توزيع نيروى انسانى 2- گواهى انجام خدمت خارج از مركز به تأييد معاونت امور درمان و داروى دانشگاه علوم پزشكى مربوطه 3- فتوكپى مصدق كارت پايان خدمت نظام وظيفه آقايان پزشك (چنانچه خدمات سربازى در مناطق ضريب دار انجام پذيرفته شده باشد، ارائه گواهى از ستاد مشترك جمهورى اسلامى و يا از ستاد مشترك سپاه پاسداران انقلاب اسلامى الزامى است) 4- اصل پروانه موقت قبلى (چنانچه متقاضى دريافت نموده است) 5- تكميل فرم تقاضانامه و سوگندنامه با تأييد كارشناس مربوطه (درج آدرس متقاضى و شماره تلفن ضرورى است) 6- فيش بانكى به مبلغ 50000 ريال به حساب 732 خزانه‏دارى كل نزد بانك ملى و مبلغ 50000 ريال به حساب 90031 بانك ملى شعبه ناصرخسرو. 7- فتوكپى مصدق كليه صفحات شناسنامه 8- 3 قطعه 4×3عكس ب- افرادى كه به نوعى معاف از خدمات قانونى شناخته مى‏شوند: كليه افرادى كه طبق ماده (26) الحاقى به آيين‏نامه قانون خدمت پزشكان و پيراپزشكان به شماره 6053/9/ف مورخ 5/11/73و بخشنامه شماره 9188 مورخ 22/8/74 از خدمات قانونى معاف مى‏باشند به شرح ذيل است: 1- جانبازان بالاى 15%، آزادگان و فرزندان و همسران شهداء و آزادگان. 2- پزشكان، دندانپزشكان و داروسازان فارغ التحصيلان خارج از كشور كه از مزاياى ارزى بهره‏مند نبوده‏اند. 3- بانوان متأهل پزشك، دندانپزشك، داروساز و دكتراى علوم آزمايشگاهى. 4- معلولين و بيماران به تشخيص شوراى عالى پزشكى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكى. 5- كليه كارشناسان مامايى. 6- تك فرزند خانواده. 7- رزمندگانى كه به تأييد سپاه پاسداران انقلاب اسلامى حداقل پنج مرتبه به جبهه اعزام شده‏اند و يا داراى حداقل شش ماه سابقه خدمت داوطلبانه در جهبه باشند. 8- فرزند جانباز بالاى 50% 9- كارمندان رسمى دولت. مدارك مورد نياز: 1- فتوكپى و اصل گواهى معافيت از طرح صادره از مركز تأمين و توزيع نيروى انسانى (به جز كارشناسان مامايى و فارغ التحصيلان خارج از كشور). 2- فتوكپى و اصل كارت پايان خدمت. 3- اصل پروانه موقت قبلى (چنانچه متقاضى دريافت نموده باشد). 4- تكميل فرم تقاضانامه و سوگندنامه با تأييد كارشناس مربوطه. 5- فيش بانكى به مبلغ 50000 ريال به حساب 732 خزانه‏دارى كل نزد بانك ملى و مبلغ 50000 ريال به حساب 90031 بانك ملى شعبه ناصرخسرو (در مورد كارشناسان مامايى 15000 ريال به حساب 90031 بانك ملى شعبه ناصرخسرو بايد واريز گردد). 6- فتوكپى و اصل سند ازدواج و شناسنامه همسر متقاضى (خانمهاى متأهل كه قبلاً پايان طرح دريافت داشته‏اند به انضمام تعيين وضعيت خدمت خارج از مركز). 7- فتوكپى كليه صفحات شناسنامه 8- 3 قطعه عكس 4×3 كليه افرادى كه معاف از خدمات قانونى مى‏باشند و قبلاً پايان طرح دريافت داشته‏اند ملزم به ارائه گواهيهاى مربوطه به شرح ذيل هستند: - جانبازان: ارائه گواهى از بنياد جانبازان و فتوكپى برابر اصل از كارت كامپيوترى رسيدگى به امور. - آزادگان و فرزندان و همسران شهداء و آزادگان: ارائه گواهى از بنياد آزادگان و بنياد شهيد. - معلولين و بيماران: ارائه گواهى از شوراى عالى پزشكى وزراتخانه. - رزمندگان: ارائه گواهى از ستاد مشترك سپاه پاسداران انقلاب اسلامى. - تك فرزندان خانواده: فتوكپى شناسنامه. - كارمندان رسمى دولت: ارائه گواهى مربوطه به انضمام فتوكپى مصدق آخرين حكم استخدامى.

نحوه اقدام صدور پروانه دائم پزشكى

- اخذ مدارك متقاضى توسط كارشناسان معاونت درمان و دارو دانشگاه علوم پزشكى و خدمات بهداشتى - درمانى استان 2- ارسال مدارك به اداره كل صدور پروانه‏هاى وزارتخانه 3- ثبت مدارك در دبيرخانه مركزى وزارتخانه 4- ثبت در دبيرخانه اداره كل صدور پروانه‏ها 5- بررسى مدارك توسط كارشناسان طبق قوانين و آيين‏نامه‏هاى موجود و مكاتبه در خصوص نواقص پرونده 6- درخواست مدارك ناقص از معاونت درمان و دارو دانشگاه علوم پزشكى و خدمات بهداشتى - درمانى استان 7- درخواست تأئيديه تحصيلى از اداره كل امور فارغ‏التحصيلان 8- تهيه پيش نويس و كُدگذارى و ارسال مدارك جهت خطّاطى 9- برگشت كارت پروانه دائم خطّاطى شده 10- بررسى و بازبينى مجدّد و الصاق عكس و ارسال مدارك براى امضاء و صدور 11-دفتر مديريت اداره كل امور پروانه‏ها 12- بازگشت پروانه دائم به: 1-12- واحد بايگانى اداره كل امور پروانه‏ها 2-12- معاونت درمان و دارو دانشگاه علوم پزشكى و خدمات بهداشتى - درمانى مربوطه

۸. مکان کسب و کار خود را مشخص کنید.

استارتاپ شما به مکانی برای کار و اجرای فرآیند تولید محصول یا خدمات نیاز دارد! این مکان می‌تواند یک اتاق کار خانگی باشد یا در گوشه‌ای از پارکینگ یا در فضاهای مخصوص عمومی که توسط برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها به استارتاپ‌ها ارائه می‌گردد.

در هر صورت کارآفرینی فرآیندی پر تنش و طاقت‌فرسا خواهد بود و تا حد ممکن باید محیطی آرام و مناسب برای استارتاپ خود در نظر بگیرید. در این بین به مشتریان خود نیز فکر کنید. اگر کسب و کار شما به صورت فیزیکی و خارج از دنیای آنلاین با مشتریان در ارتباط خواهد شد از همان ابتدا به آن فکر کنید.

مقاله مرتبط: هفت ایده کلیدی برای دکوراسیون داخلی مطب پزشکان

۹. برای مطب خود یک سیستم مدیریت مطب و کلینیک تهیه کنید.

فرق ندارد کارآفرین باشید یا صاحب کسب و کاری معمولی یا مطب پزشکی، این مورد یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر کسب و کار است. اگر حجم امور، هزینه‌ها و درآمد از یک حدی عبور کرد، شما نیاز به یک سیستم مدیریت مطب و کلینیک و مدیریت بودجه، تعیین نرخ‌ها، هزینه‌ها، قیمت تمام شده، تعامل با کسب و کارهای دیگر و امور مالیاتی دارید و این برای کسب و کار شما حیاتی است. شما می‌توانید یا خودتان کارهای مربوط به حسابداری را انجام دهید یا در صورت توان حسابدار حرفه‌ای استخدام کنید. امروزه نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های متعددی برای انجام امور ابتدایی حسابداری برای کارآفرینان و بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها در بازار وجود دارد.

دکتر لینک را بیشتر بشناسید

۱۰. تبلیغ کنید!

برای آگاه کردن مشتریان بالقوه از آغاز به کار کسب و کار خود تبلیغات را شروع کنید. با ساده‌ترین و خلاقانه‌ترین روش‌ها شروع کنید. برای تبلیغات خود برنامه‌ای تهیه کنید. از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. تبلیغات از طریق ارسال ایمیل به مشتریان بالقوه راهی هدف‌مند و البته همراه با صرف کمی هزینه خواهد بود. اگر در تولید محتوا دستی دارید می‌توانید از بازاریابی محتوا و نوشته‌هایی که برای وبسایت‌های مطرح می‌نویسید استفاده کنید. شما کارآفرین هستید، خلاق باشید!

با Dr.Link CRM بیشتر آشنا بشید

این ده مورد، خلاصه‌ترین لیستی بود که در پاسخ به سوال "چگونه یک کسب و کار راه‌اندازی کنیم؟" می‌شد نوشت. انجام هر کدام از این مراحل مستلزم صرف زمان و انرژی زیادی است. برخی از کارآفرینان جوان و بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها و کسب و کارهای کوچک به همین دلیل از زیر بار آن در می‌روند. فراموش نکنید، شما با انجام این مراحل وقت خود را هدر نخواهید داد، بلکه زمان و انرژی‌تان را برای موفقیت کسب و کار خود سرمایه‌گذاری خواهید کرد.

من پزشکم،حال من هر روز بدتر می شود گر بگویم ابرو بالا هست هم شر می شود

فحش بارانیم با"در حاشیه"اما کنون با کلیپ "آرمان"در حاشیه تر می شود

دست در بینی کنیم در بوق و کرنا می کند گر بگیریم دست هم کور است هم کر می شود

چای و تریاک همره نسکافه و شیشه مزن سنتی با صنعتی یک جور دیگر می شود

کس ندید آن سختی و بیدار بودن هایمان از جوانیمان بگو،بهر کمک پر می شود

هر که از دایره انصاف و حق خارج شود ارزشش حتی کم از شیر سماور می شود

بی وفا ما را مزن با چوب بی انصافیت هر چه گویم،باز بی انصاف بدتر

تگ های مربوط به مقاله فوق در مورد مدیریت مراکز مشاوره و روانشناسی

اشتراک گذاری:
0

دیدگاه شما:

*